Main Page Sitemap

Kortingsbon formido 25


kortingsbon formido 25

en slijtage als lak. De weerstand tegen mechanische belasting ligt op hetzelfde niveau als 2-component PU en is ruim voldoende voor projectgebruik. De potlife van een lak met toegevoegde vernetter is ongeveer 48 uur. "Er zijn geen vaste relaties, zoals bijvoorbeeld het 'volksgeloof' dat de hardste lak de hoogste kras- of slijtvastheid heeft. Deze wordt in hoofdzaak bepaald door de bindmiddelkeus en verder verfijnd met vloeimiddelen zodat een afgewogen verdikkingssysteem wordt bereikt. (zwarte puntjes die ontstaan door een reactie van ijzerdeeltjes, tannine en water. Een goede onderhoudsinstructie is belangrijk, want olie- en olie/was vloeren vragen nu eenmaal intensiever onderhoud dan lakvloeren. Bij gebruik op vloeren waar risico op ijzerbesmetting groot is, zoals eiken tapis, wordt nog wel geadviseerd het additief Seal Add toe te voegen. Zo wordt een ondergrondbenatting bereikt die vergelijkbaar is met oplosmiddelhoudende grondlak en dus ook een vergelijkbare kleurverdieping. Een voorbeeld is de chemicalinbestendigheid.

Belangrijk is de bestendigheid tegen water, vlekken en vuil. Gecombineerd met een speciale wastoevoeging kon, als uiterst haalbare, een halfmatte lak worden bereikt, maar voor een stompmat effect moest teveel kwaliteit worden ingeleverd. Deze lakken bevatten geen isocyanaat en er is geen verlies van restanten door een beperkte potlife. Veelbelovende combinaties worden verder uitgewerkt en aan het volledige testprogramma onderworpen. Hun functie is vooral 'finetuning'.

Het meest geavanceerd zijn de zelfvernettende lakken. Er zijn sets voor zowel glanzend, satijn als stompmat gelakte vloeren. Vloei is het vlaktrekken van de lak en dit wordt bevorderd door een goede verdeling. Project (als standaardlak gekozen door.a. Met de grondlak RigoStep Kambala Primer in combinatie met de aflak RigoStep Duo wordt dat doeltreffend tegengegaan.

De Holle Bolle Boom, een leuk dagje uit - Anwb Europapark - Tickets arrangementen

Wandergarden kortingsbon
Barneveldsekrant jumbo kortingsbonnen
Skybell kortingsbonnen


Sitemap