Main Page Sitemap

Korting op factuur


korting op factuur

kortingen geen btw af te dragen en als afnemer geen btw te betalen. U zet de korting niet meteen op de factuur. Dit is een toeslag die in rekening gebracht gaat worden als de afnemer niet vlot binnen een afgesproken tijd van bijvoorbeeld tien dagen betaalt. Over het bedrag (subtotaal) dat na de factuurkorting overblijft, wordt vervolgens de btw berekend; Voorbeeld factuurkorting voor de btw: Artikel kost 48,- exclusief btw, actiekorting. NederlandBelgiVerenigd SlovakijeFinland, eUR - EuroUSD - United States DollarAED - United Arab Emirates DirhamAFN - Afghan AfghaniALL - Albanian LekAMD - Armenian DramANG - Netherlands Antillean GuldenAOA - Angolan KwanzaARS - Argentine PesoAUD - Australian DollarAWG - Aruban FlorinAZN - Azerbaijani ManatBAM - Bosnia and. Zo simpel kan het zijn. DutchEnglish, europe - AmsterdamEurope - BerlinEurope - BrusselsAfrica - AbidjanAfrica - AccraAfrica - Addis AbabaAfrica - AlgiersAfrica - AsmaraAfrica - AsmeraAfrica - BamakoAfrica - BanguiAfrica - BanjulAfrica - BissauAfrica - BlantyreAfrica - BrazzavilleAfrica - BujumburaAfrica - CairoAfrica - CasablancaAfrica - CeutaAfrica - ConakryAfrica - DakarAfrica. Betaalt de klant echter niet op tijd en krijgt hij de korting dus niet? Het bedrag dat na de korting overblijft, is dan ook inclusief btw.

In de praktijk blijkt dat ondernemers moeite hebben om dit goed op de rekening te zetten en in hun btw-administratie te verwerken.
Factuur.tips Starten als zzp er of freelancer en nu je eerste factuur maken en versturen?
Factuur.tips geeft je informatie, tips en voorbeelden voor het op stellen van een factuur die aan alle regels voldoet.
Als u de korting direct op de factuur zet en uw klant betaalt op tijd, dan hebt u het juiste btw-bedrag in rekening gebracht.

Je kan natuurlijk ook achteraf een factuurkorting verlenen. Korting, Totaal incl. Ideaal voor zzp, wanneer je de klant een (actie) korting wilt geven, dien je dit op de factuur te vermelden. De BTW wordt als volgt berekend: 100 euro - 2 is 98 euro. Het disconto is een financile korting welke contractueel aan de klant wordt toegestaan wegens vervroegde betaling. Zo kan je een korting over een enkele factuurregel geven, bijvoorbeeld over een bepaald artikel, je geeft korting over de gehele rekening of een betalingskorting bij vlotte betaling. Er is nergens geregistreerd welke acties er zijn gehouden en hoe vaak het verkocht. Vul het gewenste percentage in en druk op "Enter" of klik buiten het veld. Factuur met korting contant,.

We zullen dan bij de totalen van je factuur weergeven hoeveel de korting is, zodat de klant dit duidelijk ziet. En elke dag sturen we er weer duizenden meer Meld je gratis aan Huidige systeemversie.20.15 De laatste update van ons systeem is van. Een programma om op de beste manier jouw facturen te maken? Belastingtechnisch noemen we dit een korting voor contante betaling.


Sitemap